SHARE

Am fost azi la dezbaterea publică de la primărie despre planul hotelului care va fi construit în , în apropiere de Castelul Corvinilor.

Pentru cei care nu au aflat încă, viitorul va fi al familiei deputatului Carmen Hărău. Trebuie menţionat acest lucru, pentru că proiectul a stârnit controverse tocmai din cauza asta. Şi, să zicem, datorită faptului că imobilul cu 30 de camere şi cu vedere spre castel e pe dealul opus monumentului istoric.

Am ajuns la primărie din mai multe feluri de curiozităţi, una dintre ele fiind aceea de a vedea câţi şi ce fel de oameni participă la astfel de evenimente. E bine că debate-ul nu s-a anulat pe motiv de absenteism şi că oamenii care au dorit să îşi spună părerea despre planul viitoarei investiţii au avut posibilitatea să o facă. În rest, arhitecţii care au prezentat proiectul au făcut-o în aşa fel încât cel puţin eu am înţeles despre ce e vorba. Ei spun că hotelul va fi un fel de bijuterie arhitecturală. Nu sunt specialist, aşa că mi-e greu să îi contrazic sau să-i aprob.

Mi s-a părut interesant că au pus problema faptului că în Hunedoara sunt foarte puţine clădiri cu arhitectură modernă. Apoi, că în Deva nu mai sunt zone verzi. Au spus-o aceeaşi arhitecţi care au contestat, cred că pe bună dreptate, decizia Episcopiei de a tăia circa 20 de pini bătrâni din curtea catedralei din Deva.

Ideea e că astfel de întâlniri sunt ok, sunt instructive dacă le privim în profunzime. Păcat că nu vin oamenii la ele. Păcat că în Hunedoara lumea e la nivelul zero la capitolul publică. Şi în Deva e cam tot pe acolo.

Azi mi s-a părut amuzant că la dezbatere au venit şi câteva personaje despre care prima dată am crezut că nu au nimerit intrarea în mină sau cine ştie din ce şanţ au provenit, că am văzut că nu ştiau săracii nici ei de ce sunt acolo. Cred că au lăsat cazmalele la uşă, s-au descălţat de cizmele de la IGO şi au intrat în sala mare a primăriei pentru a se uita pe pereţi. Unul semăna cu Celentano din Las Fierbinţi, tot murdar şi poate de aia mi-am făcut impresia asta. Eu am bănuit că au aflat despre “treaba cu hotelul” şi au vrut să afle dacă fac ăia locuri de muncă. În rest, dincolo de pata asta de culoare, care a trecut neobservată ;), dezbaterea a fost ok.

Related Posts: