SHARE

Vedetele au lipsit azi de la Festivalul Tineretului din (Am mai scris despre , dar mai am chef să adaug câte ceva 🙂 ). Azi au venit artişti de la Ansamblul Haţegana şi alţi cântăreţi de muzică folclorică. Nu sunt fanul acestui gen, am mai scris chiar mai devreme. Dar uite că hunedorenii vin în număr mai mare la astfel de spectacole decât la cele în care au cântat Vunk sau Hara. A fost destul de aglomerat terenul din faţa scenei.

Sunt mai multe motive, iar unul dintre cele care mi se par interesante este că Hunedoara are o populaţie îmbătrânită, despre care se ştie că preferă acest gen. Să-i spunem o populaţie melancolică. Tinerii au cam plecat din Hunedoara. Nu prea pot fi ţinuţi într-un municipiu unde dacă au noroc vor trăi decent din salarii de 1000 – 1500 de lei. Asta dacă au noroc, altfel, marea parte a veniturilor sunt mai mici. Au fost şi tineri la spectacol, bineînţeles, însă cea mai mare parte a celor prezenţi în avanposturi au fost seniorii. E ok şi aşa. Dacă aseară scriam că ar trebui redus numărul acestor festivaluri, acum cred că nu mai are rost să fie invitate vedete la festival. Muzica populară sună de multe ori mai bine decât chestiile alea numite muzică, pe care le tot auzim la radio.

Mă aşteptam ca ieri să fie mai multă lume la concerte, să fie oameni mai entuziaşti. N-au fost. Azi n-am stat la spectacol, dar am văzut mulţimea de oameni strânsă în faţa scenei şi artiştii care au fost destul de bine primiţi.

Hunedoara e un oraş melancolic.

Related Posts: