SHARE

O femeie de 40 de ani care a ajuns în stradă a fost bătută şi violată de trei “adolescenţi”, pe treptele clădirii IPH din centrul Devei. A zăcut aproape o noapte apoi, în stare gravă. Dimineaţa, a fost adusă în spital, unde câteva zile mai târziu a murit. Destin tragic pentru o femeie care şi în trecut a mai suferit violenţe şi nu e primul incident de acest fel petrecut în , un oraş la care trag oamenii străzii. Acum trei ani, un alt om al străzii a fost ucis în bătaie, în clădirea dezafectată a unui fost restaurant. Criminalul, un tânăr la fel de homeless, face 15 ani de închisoare. Dacă îmi scotocesc prin memorie sigur o să mai găsesc cel puţin un astfel de caz, în Deva, în care oamenii străzii au devenit victimele altor nenorociţi.

Deva e un oraş liniştit, cel puţin asta afirmă primarul Petru Mărginean. O fi, eu cel puţin nu am avut probleme vreodată, indiferent de ora la care m-am aflat afară.

Aş vrea să răspund însă la una din întrebările adresate public de membrii unei asociaţii civice din Deva, care sună astfel:

“Ce măsuri sunt luate pentru îndepărtarea persoanelor ce nu îşi au domiciliul stabil în Deva şi nu îşi justifică prezenţa în oraş, respectiv a persoanelor care staţionează fără nici un motiv în zone populate din oraş (zona gării, piaţa etc)?”. Întrebarea, venită după decesul femeii, e formulată cam extremist. Cică dacă nu îţi justifici prezenţa în oraş sau dacă staţionezi în zonele populate, gen piaţă sau gară, vor unii să te dea afară din Deva. Doamne fereşte.

Însă dacă întrebarea se referă la boschetari, oameni ai străzii, eu bănuiesc că mulţi dintre ei sunt informatori pentru Poliţie şi Poliţia Locală. De aceea nu prea le are nimeni treaba. Iar în al doilea rând, mă întreb cu ce deranjează ei?

 

Related Posts: