SHARE
  • Castelul Corvinilor atrage in continuare străinilor. Potrivit -ului oddstuffmagazine.com, monumentul istoric la poalele căruia a fost întemeiată figureaza în topul celor mai frumoase zece din lume. Şi nu este prima dată când castelul medieval este recunoscut ca o atracţe internaţională.

În anii trecuţi, el a mai fost cotat pe lista celor mai interesante fortăreţe din lume.

Castelul Corvinilor se numără printre cele mai reprezentative construcţii din România, ale epocii medievale și este cele mai vizitat monument istoric din Hunedoara.

<

A fost construit în secolul al XV-lea, în vremea lui Ioan (Iancu) de Hunedoara, când voievodul Transilvaniei a decis transformarea unei aşezări din piatră de râu şi calcar, de pe Dealul Sânpetru, într-o fortăreaţă impunătoare, luxoasă şi indestructibilă în faţa atacurilor armate.Proiectul lui Ioan de Hunedoara a fost continuat de soţia sa, Elisabeta Szilagyi, şi apoi de familiile nobiliare care au avut în stăpânire cetatea.

Castelul ridicat pe Dealul Sânpetru, la confluenţa dintre râurile Zlaşti şi Cerna, a fost „modelat” în urma asediilor, a incendiilor, a lucrărilor de extindere şi a restaurărilor la care a fost supusă de-a lungul timpului.

Una dintre cele mai ample etape de restaurare a Castelului Corvinilor, a urmat unui incendiu mistuitor din 13 aprilie 1854. Atunci flăcările au transformat în scrum acoperişul din şindrilă al cetăţii, grinzile, scările de lemn, plafoanele şi au devastat aproape întreg castelul, singura uşă din lemn care nu a fost atinsă fiind tocmai poarta închisorii, veche de cinci secole.

Vreme de aproape zece ani, castelul a fost părăsit, însă apoi a intrat renovare, iar lucrările s-au întins pe aproape 40 de ani.

Related Posts: