SHARE
  • Pădurea de fagi care se înalţă în jurul emblematicului con vulcanic al Săcărâmbului are proprietăţi binefăcătoare şi este considerată de mulţi dintre oaspeţii săi un loc încărcat de energii. Oamenii care îi cunosc povestea vin aici pentru a se relaxa şi a face „silvoterapie”, iar unii dintre ei au relatat că după mai multe ore petrecute în pădure au trăit experienţe paranormale.

GALERIE-FOTO

Localnicii au ridicat un foişor sub forma unei piramide, unde vizitatorii pot medita în mijlocul naturii. Însă cel mai captivat lucru legat de „pădurea de argint” este povestea izvorului ei.

Un monument de piatră aminteşte că aici, la mijlocul secolului al XIX-lea, a poposit împăratul Franz Joseph care, în timpul vizitei sale în Transilvania. „Povestea spune că împăratul a traversat pădurea, pe drumul pe care aurul extras de era transportat spre Zlatna, oprindu-se în dreptul unui izvor. Aici a luat masa şi a băut din apa tămăduitoare a izvorului, despre care se spune că a aflat că aduce binefaceri sănătăţii, dar şi potenţei. Apa acestui izvor este foarte pură şi este încărcată de energie, lucru stabilit de numeroase studii“, relata localnicul Alexandru Pavel Tokar, preşedinte al „Societăţii europene pentru tehnică radiantă şi armonie spirituală“ () şi autor al monografiei Săcărâmbului.

Foto: Andreea Văduva / Facebook.

Continuarea pe adevarul.ro.

Related Posts: