SHARE

Presa locală din Hunedoara, la început de an, în câteva linii:

– e mai săracă, în primul rând, în ce privește resursele umane. În ultimele luni, mai mulți jurnaliști au renunțat la meseria asta. Unii s-au angajat în instituții publice, alții au plecat din țară în Occident, alții au obosit, pur și simplu, să mai scrie. În general, au plecat din oameni buni, la fel cum s-a întâmplat și în anii trecuți.
– nici nu mai știu câte așa zise televiziuni on-line s-au adunat… Or fi vreo 10? Poate mai multe 🤔. O bună parte asistate social de la bugetele locale, bineînțeles. Că doar nu sare Kaufland sau Orange cu reclame pe ele… Unii primari au și pierdut șirul contractelor cu ele, de nici nu mai știu la cine au fost invitați și de ce. Stau mai mult prin emisiuni decât la lucru. Și tot se trezesc cu telefoane: „Alo, dom´ primar, ne-am făcut și noi un studio, o televiziune pe Facebook. Nu ne puteți da și nouă un contract? Băgăm o „informativă” dom´ primar?” „Bine, mă, escrocilor, hai că vin și la voi la emisiune – doar plătește contribuabilul să mă vadă, că n-o să vă dau bani de la mine. Dar să-mi faceți promovare, bă, nu-mi veniți voi cu întrebări din ălea, cu probleme…” „Respecte, șefu´, nicio grijă, nu vrem să vă pierdem ca sponsor!”

– well… și cu toate astea, în presa locală din au mai rămas oameni buni. Oameni onești, oameni aflați în căutarea adevărului, oameni care trăiesc pentru jurnalism. Deci, putem fi optimiști. 🤗😱🤗

Foto: shutterstock

Related Posts: