SHARE
  • Poate că mitul lipsei locurilor de muncă în județul ar trebui șters din memoria colectivă.
Chiar dacă fabricile de cablaje – cele mai ofertante din ultimii ani în ce privește numărul locurilor de muncă – scârțâie, iar alte companii mari fac disponibilizări. Și chiar dacă nostalgia marilor uzine ne-a rămas în minte.
Văd adesea comentarii de genul: „să se facă locuri de muncă”, „să se dea de lucru”. Dar în același timp știu angajatori care se chinuie să găsească oameni să muncească și nu reușesc. Chiar și pe salarii decente. AJOFM arată că ar fi disponibile aproape 1.000 de locuri de muncă în județ. În realitate cred că sunt mai multe.
E drept, se caută oameni care muncesc, care să vină și a doua zi la lucru, care să aibă habar de sarcinile date de job, oameni cu o oarecare pregătire. Evident că nu toată lumea poate îndeplini astfel de condiții, dar să nu ai nimic din toate aceste cerințe și să te plângi că nu ți să dă de lucru nu te face credibil.
Știu, în comunism „toată lumea” avea de lucru… doar că acum nimeni nu mai vine să construiască în vreun oraș din Hunedoara un combinat sau o uzină în care să lucreze 3.000 de oameni. Nu ai de unde să îi mai „recrutezi”.
Așadar, mai sunt locuri de muncă, mai sunt și oportunități de a face rost de bani muncind, dar trebuie să vedem ce am învățat până acum, ce știm să facem și cât suntem dispuși să muncim.

Related Posts: