Episcopul Gurie, înmormântat la Deva

207
0
SHARE
  • Sâmbătă, clopotele bisericilor ortodoxe din judeţul au răsunat ca omagiu adus părintelui Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, decedat joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

În ziua înmormântării sale – zi de doliu anunţată de autorităţi în judeţul Hunedoara- sute de oameni s-au strâns în faţa Catedralei Episcopale „Sfântul Nicolae” din Deva, pentru a-l omagia pe ierarh. Mulţii dintre ei l-au cunoscut personal pe ierarh şi şi-au amintit cu emoţie şi regret de el.

Biserica a fost şi ea arhiplină, iar curtea ei împodobită cu buchetele de flori, candelele şi şi coroanele aduse de credincioşi.

La ceremonialul religios care a urmat Liturghiei au participat o mulţime de înalţi prelaţi. La finalul slujbei de pomenire, sicriul cu trupul neînsufleţit al episcopului a fost purtat pe umeri de preoţi, care au înconjurat biserica, şi apoi a fost depus în cripta acesteia.


Părintele Gurie a fost înmormântat în catedrala unde a slujit în ultimii 12 ani şi unde, în toamna anului 2009, a devenit primul episcop al Devei şi Hunedoarei.

Detalii pe adevarul.ro.

Related Posts: