SHARE

Angajații spitalelor au salarii mari, nu se poartă corect cu pacienții care ajung pe mâna lor, la Urgențe. La prima vedere, asta ar putea înțelege unii dintre cei care vizionează clipul și textul publicate de șeful CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, pe pagina sa de Facebook. – facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fadev.ro%2Fra83eq%3Ffbclid%3DIwAR1hNJH_djok-0LSVBzUul3WNc443Rggi2yvW3RbsaSzQloWlrkteGzNO78&h=AT0N0Zrnmo-bYe5AOaWCpgbuwr6nowrpnMc5aPwuxuFltBToiW7XpuT4EfjPx5bIV-fOV8SVCV740Emb7xIoyHHCQRFsvZhFJcxQ5e7HbAHq8vnb8n3qIaxEe43uKyx7fx-aixq4kdr-dB4osNPZ&__tn__=-UK*F&c[0]=AT13U7WKFw2W2h0h6wFQ1wiW9S8ujxGcLCI8Ed0y9IROLYsTLUDHB5wRtKR6AumUpD1hU4vwEm4-_a01k3eR0WhBVcU0oETcQD33H4jU21kWB0VCs7ygBDygkVxuXfSOUEbVEmtmUsJU5zYUs8rhc-Ajmg" target="_blank" rel="nofollow noopener">http://adev.ro/ra83eq –

Consiliul Județean este instituția care administrează spitalul. Politicienii dictează managementul acestuia.

<

Omul a mers la Urgența din Deva, „deghizat în grădinar”, și a constatat că lucrurile nu sunt cum trebuie acolo, că pacienții nu sunt băgați în seamă, că însoțitorii lor sunt tratați cu aroganță. Apoi a anunțat pe Facebook că lucrurile trebuie să se schimbe în bine. Evident că toți ne dorim asta. Evident că politicienii știu să profite de sentimentele / emoțiile dominante/aprinse ale oamenilor.

Altfel… am o strângere de inimă când trec pe lângă spitale, dar în ultimii ani experiențele pe care le-am avut în cele din Deva și Hunedoara, deși nu am fost eu cel care a ajuns „la mâna medicilor”, au fost cel puțin corecte. Unele au fost chiar uimitoare, față de așteptările mele.

M-au făcut să mă gândesc că oamenii salvează vieți acolo (nu pe toate, din păcate) iar mulți dintre pacienții lor poate nici măcar nu apucă să le mulțumească când se văd ieșiți pe picioarele lor din spitale. Au răsuflat ușurați că au scăpat de necaz, au fost sâcâiți de alte gânduri, de probleme, nemulțumiri, de grija banilor, a tratamentelor, a modului în care își vor relua viața în afara spitalelor etc.

Unii nici nu au conceput să nu fie salvați și s-au preocupat mai mult să analizeze cum au fost tratați, cine s-a uitat urât la ei, cine a vorbit frumos cu ei. Unii pacienți au dreptate să se plângă… nu toată lumea e făcută pentru a lucra în spitale.

Dar esențial rămâne rezultatul tratamentului primit acolo.

În ce privește salariile cadrelor medicale, cred că sunt decente, dar nu le-aș invidia, pentru că nu aș putea să fac munca vreunui medic, indiferent de salariu.

Altfel, dacă aș fi politician, nici nu m-aș aventura să vorbesc despre ele. Apropo, politicienii ce venituri au? Or fi meritate? Ei câte volume au tocit să ajungă la asemenea „performanțe”? Sunt într-atât de necăjiți și munciți să vorbească ei despre salariile medicilor?

Related Posts: