SHARE

What’s happened? Am fost ieri pentru câteva ore în Petroşani şi în Vulcan şi, trebuie să recunosc, m-au uimit câteva lucruri. În primul rând, municipiul Petroşani arată mult mai bine ca . Când mergem în alt oraş tot timpul avem intenţia să facem astfel de comparaţii.

Lalelele Vulcanului

Despre Vulcan nu aş zice asta, deşi centrul e ok. Imaginea este din Vulcan: au fost plantate lalele, noi suntem obişniţi cu panseluţele ;). Data trecută când am fost în Vulcan am ajuns în cartierul Dallas. Oamenii ăia sunt ai nimănui, parcă trăiau într-o enclavă sau în ghetouri.

Amintiri cu mineri
În Petroşani e frumos mai ales în zona primăriei. Centura seamănă cu cea de la Hunedoara, iar blocurile par mai părăginite un pic. Dar e liniştit, curat… sunt o mulţime de fete, bineînţeles. Când mergi într-un oraş străin întotdeauna le observi şi ţi se par multe :). Despre Petroşani aveam o altă impresie, influenţată mai ales de revoltele din trecut ale minerilor. Că ar fi un oraş sărac, unde oamenii nu mai au de lucru şi şi-au vândut apartamentele pe lăzi de bere. Nu a fost chiar aşa, e clar, dar nu sunt puţini cei care îl văd aşa.

Jiu Valley

Dacă vorbeşti unui bucureştean de minerii din Valea Jiului, sigur sunt şanse să îl sperii. Acum un an şi ceva, am fost cu un grup de minerii la Bucureşti. Ei mergeau să protesteze… eu, pe acolo. Am văzut oameni care au intrat în panică de frica lor, deşi minerii erau paşnici. Sunt marginalizaţi din punctul ăsta de vedere, dar cu timpul cred că nu vom mai avea nicio problemă cu Valea Jiului, mai ales dacă ajungem să ne facem acolo concediile sau sărbătorile. Adică unii dintre noi, eu am fost la de Anul Nou, dar nu mi-a plăcut într-atât de mult încât să vreau să repet experienţa.

 

Related Posts: