SHARE

Am vrut să ajung şi eu în , înainte de lăsarea serii, pe drumul ăla pe care poţi merge cu 80 la oră, că nu e Poliţie şi e cu asfalt, cu alea… Bineînţeles, dacă nu sunt poliţişti – ajenţi cum ar veni sau sticleţi – nu ştiu de ce li se zice aşa, trebuiau să fie oi sau ceva.

Am dat de o turmă de oi intrată pe contrasens. Apropo de asta, zilele trecute un şofer de microbuz a “acroşat” o turmă de oi – aşa au spus poliţiştii, şi maşina a intrat pe contrasens, a lovit un alt autoturism, iar o femeie a murit. Apropo  (2), a nins în Retezat, ciobanii se întorc cu mioarele de pe munte şi de aia e aşa aglomeraţie. Ciobanii sunt ca ăia care se întorc vara din străinătate, de se îngrămădesc la… frontierele ţării.

Dar să revenim la oile noastre. Am început să le număr! Glumeam, nu m-au interesat, m-am gândit doar la povestea aia cu Păcală, care i-a construit o potecă popii pe care îl slujea, din oile acestuia. Un de acasă până la biserică, în care preotul trebuia să calce pe una tare, una moale. Deşteptul de Păcală a omorât oile popii şi le-a aşezat în rând, una cu burta în sus, una pe burtă. Aşa e povestea, ce vreţi!

Related Posts: