SHARE
  • Fotbalul în Hunedoara îşi merită locul ocupat într-un registru al nostalgiilor. Din păcate, în Hunedoara nostalgia este la mare preţ.

Poate şi pentru faptul că în trecut oraşul avea perspective mai bune decât în prezent. Zece ani au trecut de la data în care îşi începea drumul abrupt spre dispariţie. Eram şi eu înscris la fotbal, dar adolescent fiind nu am bănuit soarta clubului la care mai jucam din când în când…

Aş fi avut câteva indicii de luat în seamă, dar se pare că nu aveam timp să mă gândesc la ele. Am tot ţinut-o cu vreau să mă fac fotbalist şi uite că nu mi-a ieşit, deşi azi de exemplu am jucat vreo două ore şi de fotbal, ieri la fel, şi tot aşa.

<

Bineînţeles, nu cu aceleaşi gânduri “să mă fac fotbalist”. Nu e tocmai o meserie, nu una fascinantă la fel ca jurnalismul, deşi nici despre asta din urmă nu sunt sigur că e o meserie.

Am impresia că stadionul a devenit prea mare pentru Hunedoara, dar sunt sigur că dacă ar fi transformat într-o arenă frumoasă, lumea ar reveni la stadion, la fel cum îmi place să cred că dacă oamenii ar avea pe cine vedea la meciuri ar fi prezenţi în tribune.

Deocamdată, Hunedoara nu prea mai contează la fotbal.

FC Hunedoara şi-a ratat obiectivul de a promova în liga a doua de fotbal, şi-a îndepărtat susţinătorii şi pare condamnată la rămânerea în anonimatul ligilor inferioare. Doar amintirile le-au rămas iubitorilor de fotbal din Hunedoara, când este vorba de echipa locală favorită.

Ultimul meci disputat de FC Hunedoara pe teren propriu a însemnat a zecea înfrângere din acest sezon. Echipa de fotbal hunedoreană a pierdut cu scorul de 1 – 2 cu FC Caransebeş, într-un joc disputat vineri, cu tribunele aproape goale. La începutul sezonului Ligii a treia de fotbal, iubitorii de fotbal din Hunedoara îşi puneau speranţe în promovarea echipei locale în a doua ligă naţională, chiar dacă mulţi dintre jucătorii de bază ai clubului au plecat la alte echipe.

Dacă în precedentele două sezoane, FC Hunedoara îşi jucase până în ultima etapă şansa la promovare, ultimul campionat a fost dezastruos. Din cauza performanţelor slabe, suporterii s-au îndepărtat de echipă, de la meci la meci numărul lor fiind din ce în ce mai mic. Într-o arenă de 15.000 de locuri numărul maxim al spectatorilor nu a depăşit 500, la meciurile din acest sezon.

Stadionul din Hunedoara

Au trecut zece ani de la ultimul meci oficial al echipa era antrenată de Mircea Lucescu şi în cele în care îi avea ca jucători pe Michael Klein şi Romulus Gabor, vremuri în care Corvinul juca de la egal la egal cu Steaua sau Dinamo.

De atunci, stadionul şi-a schimbat înfăţişarea. Arena Michael Klein a intrat într-o degradare continuă. Două terenuri din fosta bază sportivă au fost ocupate de construcţiile unor hypermarketuri, dintre care unul a dat faliment. Celelalte terenuri, cu excepţia celui de antrenament pentru juniori, au devenit impracticabile pentru că autorităţile nu au mai avut bani pentru a investi în ele, iar un alt teren din stadion ar putea deveni locul unui viitor ştrand.

În ansamblul său, stadionul Michael Klein din Hunedoara oferă imaginea unui loc uitat de timp şi de oameni, în anii comunismului. Aceeaşi soartă o împărtăşeşte şi cealaltă bază sportivă mare a Hunedoarei, Constructorul, unde a activat până în urmă cu câţiva ani Constructorul Hunedoara.

Related Posts: