SHARE

La Sala Constructorul din are loc Cupa României la , categoria juniori – tineret. Cu această ocazie sala a fost un pic primenită, pentru că era mizerabilă. Ştiu asta pentru că aproape în fiecare săptămână am jucat acolo. Era incredibil cât praf s-a putut aduna peste tribunele şi podeaua ei, iar de băi şi vestiare nu te puteai apropia.

Acum, oamenii au făcut curăţenie, iar pereţii au fost văruiţi. Sala nu e a primăriei, aşa că nu se poate ca primăria să se ocupe de întreţinerea ei. Dacă aveau grijă de ea, cei de la ICSH ar fi putut profita de avantajele pe care această sală le putea oferi. Dar cui i-a păsat? Dacă Sala Constructorul ar fi a mea, aş fi avut grijă să fie curată şi prezentabilă, luminată şi aerisită. Dar nu e a mea, nu va fi… Închirierea sălii costă 60 de lei pe oră, un preţ mic faţă de cel de 140 de lei pe oră pe careechipele îl plătesc sî joace fotbal la “balon”. Şi totuşi, hunedorenii, câţi mai au bani, aleg terenul sintetic, preferând condiţiile decente de acolo în locul mizeriei de la Constructorul.

<

Administratorul de la Constructorul e un personaj pitoresc în sensul grotesc al cuvântului. Adică un om necăjit, pe care îl găseşti deseori supraveghind sala din barul “3 Placaje” învecinat ei. Acolo cafeaua e 1,5 lei, din câte ştiu şi cred că şi berea e destul de ieftină. Dar birtul ăla, renovat după ce a ars din temelii până în placaje, e îmbâcsit. Omul păzeşte sala dintre placaje şi barul din adăpostul lui de la intrarea în sală, un fel de cabină cu pereţii tapetaţi de afişe porno.

Eu cred că îngrijitorul ei ar putea da o dată pe zi cu mopul prin hala aia cu podea de parchet, iar seara ar putea-o aerisi. Dar dacă omul nu are în sânge astfel de obieceiuri, şi noi o să ne mulţumim cu ce oferă sala asta în care ne tocim tălpile adidaşilor alergând după minge.

Related Posts: