SHARE

Foarte interesant ce se întâmplă în spitalele din județul (și din alte locuri) în aceste zile. La Orăștie, doctorița de la ATI a plecat acasă și a vrut să tragă după ea toată secția. Justificarea – teama de coronavirus. La Hațeg, din câte am citit, medicul șef de la ATI își anunță demisia cam din aceleași motive. La Deva și Hunedoara, unele cadre medicale strigă că e teroare. La , un medic ginecolog concluzionează apocaliptic că „scapă cine poate”.

Oare sunt doar simple coincidențe motivate strict de teama și sărăcia din sau multe dintre aceste evenimente, aparent venite din senin, dar numai bune de frânt speranțele românilor, sunt legate prin fire invizibile care duc spre aceeași prăpastie? „Fire” despre care nu cred că au fost create de medici – pentru că nu e convenabil nici pentru ei și nici pentru pacienți să se vadă puși într-o astfel de situație – umilitoare.

Între timp, citesc că în Italia mii de medici luptă până la ultima suflare pentru fiecare din zecile de mii de pacienți, că nimeni nu este lăsat să nu mai aibă încredere și speranță în salvare.

România are de 50 de ori mai puțini pacienți cu Covid decât Italia și de aproape 200 de ori mai puțini morți – dar țara e predată haosului, e copleșită de emoții și de griji.

Românii sunt trecuți pe lista victimelor Covidului chiar și atunci când sunt lăsați în comă pe patul de spital, cu boli care i-au adus în fază terminală. Oare e corect? Ce i-a omorât, de fapt?

În fine, mi-aduc aminte de mărturia unui medic francez (Joseph Caillat) care vizitase Țările Române la mijlocul secolului al XIX-lea, despre români: „Când este bolnav ţăranul nu are decât apă şi rugăciunile preoţilor”. 😱🤗😷🤕👀🌈❤️🤗 https://adevarul.ro/locale/hunedoara/ororile-sistemului-medical-secolul-xix-bolnavi-legati-copaci-biciuiti-tratati-descantece-spitalele-populate-numai-sifilitici-1_559d4028f5eaafab2c5ef795/index.html

Related Posts: