SHARE

berbeceanuAu fost momente triste astăzi pentru Traian Berbeceanu, şeful de la Crimă Organizată de numele căruia au fost legate cele mai importante dosare din ultimii zece ani, în . Traian a fost luat de acasă de mascaţi, urcat în duba Jandarmeriei şi dus la audieri. E învinuit deocamdată într-un dosar pentru favorizarea infractorului şi alte infracţiuni.

Uite unul dintre lucrurile care mă derutează: procurorii fac un dosar pentru infracţiuni comise începând cu anul 2003. Aşadar, după zece ani… Aştia fac întâlnirea de zece ani sau ce? Reţea constituită din 2003…  M-a derutat asta şi la dosarul în care Alin Simota e acuzat de crimă organizată: în rechizitoriu apar infracţiuni grave, dar din anul 2004. De ce să aştepţi zece ani ca “să dai în vileag” o infracţiune. Unul dintre răspunsurile la care mă gândesc, aşa, în treacăt, e faptul că există oameni care ştiu de ele şi se pot folosi de ele, se pot folosi de tine. Ai încălcat legea acum zece ani, când erai mic şi prost cum ar veni, aştia te-au ţinut minte,dar  nu ţi-au făcut nimic, şi iată că ai ajuns mare… Nu e vorba de Berbeceanu aici, că infracţiunile de care a fost acuzat ar fi fost un pic mai recente.

Dincolo de ele şi de toate amănuntele din dosar, cred că Berbeceanu merită respectul hunedorenilor. În urmă cu zece ani în Hunedoara aerul devenise irespirabil din cauza fierarilor care cotrobăiau printre ruinele combinatului, interlopii care făceau legea în oraş. El a fost cel care i-a mai potolit. Atunci erau ştirile alea cu fierarii care bătau paznici şi oameni, care făceau ravagii pe străzile oraşului, şi când întrebai la Poliţie de ce nimeni nu ia măsuri împotriva lor ţi se răspundea că e un dosar în lucru, că se fac cercetări. De fapt nu se întâmpla nimic. Ăia au fost lăsaţi în pace, lăsaţi să fure, poliţiştii nu au făcut nimic. A venit Berbeceanu şi i-a liniştit şi tot aşa, până când proştii ăia de aşa-zişi mafioţi ai fierului vechi au învăţat că nu sunt stăpânii oraşului, aşa cum se credeau. Mă rog, din afaceri cu fier vechi câţiva dintre ei au prosperat, Berbeceanu e acuzat că i-a favorizat pe unii dintre ei, totuşi e ciudat pentru că e vorba chiar de cei care au fost arestaţi. A fost uşă de biserică? Clar, nu. Totuşi, nu m-aş grăbi să arunc cu pietre într-un astfel de om.  Aşadar, respect:).

Related Posts: