SHARE

Ultima dată când am trecut prin stadionul MK din mă gândeam că dacă mai găsesc tomberonul ăla răsturnat și înconjurat de , în fața intrării principale, mă apuc eu de curățenie. Imaginea acelui teren devenit viran, altădată unul minunat pentru hunedoreni, m-a revoltat zilele trecute.

În locul care se mai numește, iarna, orășelul copiilor sau orășelul lui Moș Crăciun, (pentru că acolo, ”la loc de cinste” așează oamenii de sărbători un moș Crăciun de plastic – tot prăfuit de zici că-i îmbătrânit în rele) a zăcut zile în șir un ditamai tomberonul cu fundul în sus. Și l-a pozat tot orașul să bată obrazul primăriei că nu îl ia de acolo. Am scris că aș fi făcut curat, nu doar pentru că m-a revoltat mizeria aia pe lângă care toți treceau nepăsători, dar și pentru rușinea celor care ar fi trebuit să aibă grijă de zona aia așa-zisă a nimănui, nu a Hunedoarei.

Între timp, cei de la primărie au trimis oamenii la curățenie, astfel că problema s-a rezolvat. Haterii din Hunedoara, printre care mă număr și eu din când în când (dar din motive ce țin de spiritul critic al pasiunii mele) vor găsi repede alți munți de gunoaie, pe care să îi pozeze și apoi să spună că autoritățile nu își fac treaba. Ar fi ok însă ca pe lângă faptul de a poza chestiile nasoale din Hunedoara, să ne aducem și noi, cumva, contribuția la curățenia orașului sau la bunăstarea lui, dacă poate fi vorba de așa ceva.

Măcar discret. Nu de genul, cum e la modă acum, să faci în așa fel încât să afle toată lumea cât de ecologist ești și cum ridici tu gunoaiele de pe străzi și din păduri, în timp ce îți faci un selfie lacrimogen (la propriu, dar și la figurat) cu sacul în spate. Așa e ridicol. Discret e mai ok, zic și eu, părerea mea sau scuza mea pentru a nu participa ”activ” la super-acțiunile de ecologizare cu sloganuri gen ”nouă ne pasă” sau cu teme gen ice-bucket cu gunoaie.

P.S. Curățenia care s-a făcut în stadion a fost la mișto. Câțiva metri mai acolo, ditamai gunoaiele răvășite împânzeau gazonul de pe marginea aleii.

Related Posts: