SHARE
Peste câteva zile vom afla dacă echipa de fotbal Corvinul Hunedoara va rămâne în Liga a treia sau va promova în Liga a doua la „masa verde”. Între timp, din câte am citit, oficialii clubului au finalizat analiza extinsă a sezonului trecut și au anunțat câteva măsuri: bugetul va rămâne cel puțin același de anul trecut – adică 500.000 – 600.000 de euro (posibil mai mare, în cazul promovării), conducerea echipei va fi aceeași, dar se modifică organigrama clubului și se va da mai multă atenție centrului de copii și juniori. Vom vedea.

Aș vrea să vă întreb ce rol ar trebui să joace acest club sportiv pentru comunitatea din … Ce s-ar putea face cu banii publici investiți în el? Pentru că, din păcate, în tot județul nu sunt investitori privați suficient de „nebuni” sau pătimași să susțină din banii lor astfel de cluburi, chiar și de tradiție. În alte județe sunt. Evident, mulți dintre hunedoreni ne dorim să avem o echipă în Liga 1 de fotbal, cum pe vremuri era Corvinul Hunedoara.
Pe de altă parte, cred că este mai important să privim sportul ca fiind esențial pentru viitorul comunității. Am fi poate mai mândri și am trăi emoții mai intense în timpul meciurilor „echipei mari” cu Steaua, Craiova etc., dar dacă trebuie să privim spre viitor, cred că iluziile trebuie lăsate de-o parte. Investițiile ar trebui îndreptate spre copii și spre infrastructură apoi, dacă mai rămân bani, îl putem lua și pe Ronaldo (că și așa e la final de carieră) să joace la Corvinul.
Vedem că toate bazele sportive din Hunedoara arată mult mai rău ca în anii ´90. În trei decenii, investițiile în ele au fost minime. Numărul terenurilor de antrenamente s-a împuținat, opțiunile celor care vor să facă sport organizat este din ce în ce mai redus, investițiile masive în centre sportive se lasă așteptate de ani buni.
Așadar, unde ar trebui să ajungă banii alocați sportului în Hunedoara?
<

Related Posts: