SHARE

Statul român e defect sau cel puţin aşa am eu impresia. Doamne fereşte să iei o amendă în ziua de azi. Faci o mie de drumuri până să fii din nou “în regulă”. Eu am luat una săptămâna trecută. 520 de lei. A fost un fel de premiu Grammy al Poliţiei, îmi spune un funcţionar, care m-a avertizat despre orele pe care o să le pierd pe la ghişee.

Am plătit amenda, că na, ce era să fac! Dar nu am scăpat numai cu drumul ăsta, că noi suntem cu birocraţia – statul trebuie să te plimbe prin toate instituţiile lui, să iei contact cu funcţionarii ăia ai lui, cu mulţimea aia de oameni despre care nu ştii ce fac în birourile lor sau cum au ajuns acolo. Mă roog… Avem prea mulţi funcţionari – unii de treabă, alţii treaba lor, dar sunt mulţi – românii au pile peste tot, întotdeauna se găseşte cineva care să te angajeze “să plimbi o hârtie de colo, colo”. Că asta înseamnă, în mare, munca de funcţionar.

<

Aşadar, pe lângă amenda aia, am constatat că trebuie să fac o grămadă de drumuri, dintre care jumătate sunt aiurea, şi că mai trebuie să plătesc şi alţi bani statului ăstuia defect, că trebuie să fac drumurile alea pe la birourile funcţionarilor degeaba şi să dau bani pentru lucruri pe care nu le înţeleg.

Dacă aş fi pensionar şi nu aş avea de făcut nimic toată ziua, poate nu m-aş simţi aşa, prostul statului român. Dar am un timp preţios pe care nu vreau să îl pierd făcând drumuri pe la ghişee. Mă enervează.

Nu am lucrat în viaţa mea la stat şi probabil nici nu o voi face. Nu că nu aş avea noroc, dar ce să fac eu acolo? Ăia îşi termină programul la două-trei după-amiaza, pot să îşi închidă telefoanele, să îşi vadă apoi de viaţă. Dar nu fac niciodată nimic interesant. Şi mă enervează şi şefii de instituţii, ăia puşi de partid. Nu ştiu, vreo 99 la sută dintre ei nu au nimic de a face cu instituţiile pe care le conduc. Adică dacă ai dat bani la partid să te pună manager să zic aşa, la Trenuri şi vagoane, şi tu n-ai mers în viaţa ta cu trenul şi nici nu ştii diferenţa dintre o locomotivă diesel şi una electrică, te poţi numi un şef competent? Şi câte cazuri sunt numai în ! E ceva de speriat cu ăştia.

Related Posts: