SHARE
  • Calea ferată – Simeria a fost inaugurată în 25 mai 1884. De doi ani, niciun de călători nu a mai circulat pe ea. Nimic nu va mai fi ca „înainte”, așadar nu ne rămâne de făcut decât să privim „înainte”

GALERIE FOTO

De la începutul anului 2018, niciun tren de călători nu a mai plecat din gara Hunedoarei, spre Simeria.  Calea ferată de 18 kilometri, care leagă cele două oraşe, mai este utilizată doar pentru transportul de mărfuri, însă garniturile feroviare, care circulă rar, nu mai ajung la Hunedoara, ci doar până la Peştişul Mare. Între Hunedoara – municipiul de la capăt de linie – şi Peştiş, liniştea s-a lăsat peste vechea cale ferată, de la a cărei înfiinţare a trecut aproape 140 de ani.

Clădirea emblematică a Gării Hunedoarei, pusă de doi ani sub lacăt, este şi ea pustie. În faţa ei, liniile de oţel au ruginit şi sunt acoperite de vegetaţie. Cu cât se depărtează de staţia , ele devin mai puţin vizibile în păienjenişul de buruieni şi mărăcini lasat să le acopere. Câteva cantoane feroviare s-au ruinat pe margine, după ce au rămas abandonate. Cei care iau la pas calea ferată pot observa din loc în loc găurile lăsate de cei care au furat şuruburile din calea ferată şi instalaţii feroviare vandalizate.

Continuarea pe adevarul.ro.

Related Posts: