SHARE

Un drum pe singura porţiune de autostradă funcţională în judeţul , Simeria Veche – Şoimuş (), înseamnă zece minute cu maşina la 100 – 120 de kilometri pe oră.

Autostrada, (primii 17 – 18 kilometri), a fost inaugurată la sfârşitul acestei săptămâni. Ocoleşte Deva şi Simeria şi se împotmoleşte deocamdată în apropiere de reşedinţa judeţului, unde legătura cu DN7 e cam aiurea: şoferii trec pe podul peste Mureş şi pentru a merge în Deva sunt ghidaţi spre dreapta, deşi municipiul e în stânga; la fel, cei care vin pe DN7 dinspre Arad şi vor să intre pe autostradă au unele bătăi de cap :). În afara acestor probleme, totul e ok. Până în luna aprilie a anului viitor tronsonul Deva – Simeria Veche va fi legat de Simeria Veche – Orăştie şi de Orăştie – Sibiu şi, în fine, de tronsonul Deva – Arad – Nădlac aşa că un drum până la ieşirea din ţară ar fi de doar două ore.

Azi am ajuns prima dată pe autostradă după deschiderea ei “oficială” şi a fost ok. E cam pustie, totuşi, dar aşa e şi porţiunea de autostradă Turda – Cluj Napoca. E pustie pentru că practic nu leagă nimic de nimic. A fost tăiată o panglică pentru mai puţin de 20 de kilometri :).

: Unele sunt mai vechi, de la începtul şantierului. [nggallery id=120]

: şoseaua, cu puţin înainte de a fi încheiate lucrările.

Related Posts: