SHARE

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu înţeleg cum e să stai 10 – 20 de ani într-un aşa bloc şi să nu îţi faci timp să repari ferestrele sparte din apartament. E aşa o ciudăţenie la noi. O fi sărăcia de vină, dar nu numai ea.

Mă gândeam la sătenii de la mine de la ţară, cu casele lor din chirpici şi cu wc-ul în spatele acestora, cum s-au apucat ei să îşi pună gresie şi termopane, în loc să îşi facă în 15 ani o baie în casă. Oricum nu le-a ieşit nimic. Par din acelaşi aluat cu ăia care îşi împodobesc pereţii exteriori ai locuinţelor cu parabolice, în schimb sunt lăsaţi fără apă, canalizarea le e înfundată, gunoiul îi dă afară din casă, iar cu gazul tăiat trec iarna punând mobila pe foc. Tv-ul le rămâne deschis non-stop, cu sonorul la maximum, să fie bine.

Oamenii despre care scriu sunt însă visători, ca personajele din Las Fierbinţi şi din Vacanţa Mare. Nu sunt săraci, au o canitate impresionantă de energie, însă când e vorba de confort ridică din umeri şi eventual schimbă vorba sau îţi spun despre planurile lor, ştiind că nu le vor pune vreodată în aplicare :).

Related Posts: