SHARE

adsJurnalismul nu este o meserie din care să te îmbogăţeşti. Nu are a face cu dorinţa de câştiig. Cel puţin eu nu prea cunosc jurnalişti bogaţi. Poate doar foşti jurnalişti deveniţi de prosperi, pentru ca apoi să revină în , dar nu în breasla asta a naivilor care aleargă după ştiri de ultima oră să le urce pe Net ori caută poveşti prin cotloanele Patriei.

Cei mai mulţi dintre cunoscuţii mei din presă sunt oameni normali, adică ar putea “liniştiţi” să îşi facă griji pentru ziua de mâine din cauza datoriilor şi nu au exagerate în ce priveşte concediile viitoare. Nu sunt atât de bine plătiţi ca şi cei cu meserii serioase :), deci nu ar trebui invidiaţi. Dar se presupune că, pe lângă răsplata materială, au parte de satisfacţia muncii lor în slujba societăţii, a cititorilor, a binelui, dreptăţii, cunoaşterii etc.

În presă, poate din cauza satisfacţiei morale ce se adaugă “ca bonus” la salariu, la uşa redacţiilor bat o grămadă de cititori, dornici să le fie rezolvate problemele personale, că, na, suntem în slujba cetăţeanului :).

Related Posts: