SHARE

Cel mai recent accident petrecut pe şoseaua Deva – Brad, aflată în şantier de un an şi jumătate, a avut loc duminică seara: un şofer de 28 de ani a murit, după ce a lovit cu maşina un camion. Şoferul, Mihai Cimpeanu, era fiul unui campion naţional de raliuri şi, la rândul lui, era pilot de raliuri. Cu soţia în dreapta a călcat acceleraţia şi a sfârşit sub un autotren. Pe şoseaua Deva – Brad am trecut cu o zi mai devreme. Sunt cel puţin cinci semafoare care funcţionează în zonele unde se lucrează, pentru a dirija circulaţia care se desfăşoară pe o singură bandă.

Sâmbătă, pe drumul plin de obstacole mi s-a părut incredibil cât de mulţi sunt şoferii care iau la mişto regulile de circula, ţie şi se pun nu doar pe ei în pericol, dar şi pe ceilalţi: nu opresc în zona semafoarelor de şantier, când acestea au culoarea roşie, se bagă în faţă la culoarea verde, nu semnalizează, depăşesc în locuri fără vizibiliate.

Sâmbătă, am crezut că voi vedea, din Brad până în Deva, cel puţin trei accidente rutiere, la modul în care se circula în zonă.

Culmea, din cauza numeroaselor semafoare şi restricţii, indiferent dacă mergi ca un bezmetic sau conduci cu prudenţă, timpul în care parcurgi traseul e aproape acelaşi. De vină pentru astfel de tragedii sunt şoferii, e clar. Despre aici!

Related Posts: