SHARE
  • Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare în zona Gării Devei au demarat la începutul anului 2018, când barăcile de peste linii, aflate în vecinătatea staţiei CFR şi locuite de mai multe familii nevoiaşe, au fost evacuate pentru a face loc organizării de şantier.

În 2021, la sfârşit de martie, după trei ani de la începerea proiectului, zona gării are o nouă înfăţişare. Construcţia celor trei peroane noi se apropiere de final. Peronul 3 a fost amenajat în 2020, iar în prezent muncitorii se ocupă de asfaltarea peroanelor 1 şi 2. Pasarela metalică montată încă din toamna anului trecut în dreptul clădirii staţiei CFR nu poate fi încă utilizată, în aşteptarea finalizării lucrărilor la peroane.

Alte două pasarele se află în şantier la extremităţile staţiei CFR: pasarela cap X situată la trecerea la nivel cu strada Hărăului şi pasarela relocată în zona străzii Mureşului, cu descărcarea peste Calea Zarandului. Clădirile staţiei CFR vor fi, de asemenea, reabilitate. Unele anexe se se află în şantier, însă lucrările la clădirea de călători nu au demarat.

Continuarea pe adevarul.ro

Related Posts: