SHARE

Frumoase sunt costumele tradiționale purtate de oamenii din Ținutul Pădurenilor, frumoase sunt și locurile din Munții Poiana Ruscă și, bineînțeles, tradițiile satelor, cum este nedeia de duminică, din .

Dar… pentru ca imaginea să fie completă, e bine de știut că drumul spre Lelese e asfaltat doar pe bucăți, la fel ca și alte din zona pădurenilor, administrate de Consiliul Județean. Toți politicienii se bat cu pumnul în piept că ei se zbat pentru , dar de ani buni nu sunt în stare să facă de la cap la coadă un de 30 de kilometri. Un vital pentru localnicii din Lelese, un pe care tufele îl înghit pe jumătate, până la Govăjdia. E plin județul de cioate de șosele, completate de drumuri de pământ sau piatră care te fac să te tot întrebi: bă, dar l-au asfaltat până aici, iar de aici ce-a avut de îl vedem tot în groapă de-o viață.

Altfel, unii dintre cei care s-au luat după GPS pentru a ajunge în Lelese au ajuns pe pajiște, împotmoliți pe „drumul” Cerișor – Lelese. Bine că e vară, eu am încercat drumul iarna și am făcut praf mașina.

Ar mai fi câteva lucruri de spus, dar nu aș vrea să stric magia acestei sărbători, de care merită să ne bucurăm cât va mai ține🤔

Related Posts: