SHARE

După câteva zile petrecute departe de casă şi după multe ore de mers cu maşina, am ajuns în sfârşit la intrarea în ţară, printr-un loc numit Moraviţa. Ăla de unde au fost arestaţi zecile de vameşi şi poliţişti de frontieră pentru că făceau probabil ce ştiau mai bine: să ia şpagă.Pe la 4 – 5 dimineaţa, când ajungi la intrarea aia în ţară şi mai ales dacă maşina ta e singura din vamă e aproape imposibil să scapi nepedepsit. Nu ştiu ce am făcut, dar românul nostru de la Punctul de trecere al frontierei mi-a zis că nu e bine şi că trebuie să îi dau ceva şi lui ca să îmi continui drumul liniştit. Că doar m-am distrat destul pe unde am fost. Aşa mi-a zis.

A trebuit să mă conformez deşi habar nu aveam cum se procedează (nu-i nimic,mi-a arătat el unde se pune şpaga) şi cât se dă (de două ori, că prima oară nu am înţeles şi cică a fost prea puţin). Norocul meu e că nu prea mai aveam bani la mine.

Apoi a venit rândul vameşului, dar lui chiar nu am mai avut ce să îi dau. A cotrobăit el prin portbagaj, în timp ce eu îi explicam că i-am dat lui ălalalt de la frontieră, apoi mi-a zis omul: “aici eşti la vamă, altă treabă, alţi bani, altă distracţie”. În fine, s-a supărat pe mine şi el, mi-a făcut un semn sictirit că pot să plec, că nu ştiu să fiu om serios cum ar veni şi… am plecat. Povestea în detaliu, data viitoare…

 

Related Posts: