SHARE

Cei mai mulți dintre cei care scriu în presa din au ignorat zilele trecute, intenționat cred, un subiect controversat: o tânără bătută într-un club de fiul lui Guță. Tânăra de 19 ani e fata vitregă a jurnalistei / Nedelcof – ăsta ar fi motivul pentru care presa din Valea Jiului a ales să tacă. Din seara în care am publicat primul text despre isprăvile interlopului Guță Junior și până în a treia zi, în care l-am scris pe al treilea, am tot mișunat în spațiul virtual din presa Văii Jiului în căutarea unor știri despre scandalul din clubul din Petroșani, dar nu am găsit mai nimic.

În schimb, am văzut cât de mult se pot înjosi unii dintre jurnaliștii respectabili din zonă, pe care chiar eu îi admiram, scriind texte de genul „joi, 5 mai, în prima zi de campanie electorală, Cristian Resmeriţă, candidat la funcţia de primar al municipiului Lupeni, a susţinut la sediul PSD Petroşani o conferinţă de . După cum veţi remarca, Cristian Resmeriţă nu a atacat nici un contracandidat, conferinţa sa având un ton şi un limbaj civilizat, nu ca a altor muiuci, care, fără să ştie cu ce se papă politica, scuipă şi înjură în stânga şi în dreapta. Ar putea aceşti muiuci să ia exemple de comportament electoral de la Cristian Resmeriţă”… ignorând trecutul securisto-penal al familiei sale și averea strânsă peste noapte din afaceri dubioase. Ok, să nu vă închipuiți că articolele astea cu sunt scrise din pură simpatie și nu pentru bani, dar parcă e prea de tot.

Vreau să revin la subiectul despre fata care l-a reclamat pe Guță Junior pentru agresiune. A fost publicat în adevarul, apoi a ajuns la aproape toate televiziunile, în mai multe publicații naționale și a ținut prima pagină în ziarele Glasul Hunedoarei, Mesagerul hunedorean, Ziarul Hunedoreanului și Servus Hunedoara. În schimb aproape nimic, cum spuneam, despre el în presa din Valea Jiului. Măcar de scriau oamenii că fata a fost cea care l-ar fi abuzat sexual pe Guță și l-ar fi maltratat și tot era ceva. Apărătorii credinței și ai solidarității de breaslă, cei care se închină cu smerenie în fața fiecărei biserici și cei care deplâng soarta mineritului nu au schițat niciun rând față de fata asta. Bineînțeles nu i-a obligat nimeni să scrie sau să nu scrie, pentru că libertatea presei funcționează și e bine așa. Nu e drept să îi spui unui jurnalist ce să scrie. Eu constat doar o evidență. Presa din Deva și presa națională dezbate pe larg un subiect din Valea Jiului, iar cei din Valea Jiului îl trec sub tăcere. Aș fi vrut să aflu de ce e așa de important ca despre Guță junior să nu răsufle nimic. Oare au fost și alte subiecte de genul ăsta lăsate să se răcească sau puse la sertar din Valea Jiului?

Related Posts: