SHARE

În judeţul , 383.192 de alegători au fost înscrişi pe listele electorale, la cele 524 de secţii. În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, care a avut loc duminică, 24 noiembrie, în judeţul au votat peste 195.000 de oameni, respectiv 51 la sută dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale.

Klaus Iohannis a obţinut 104.554 voturi, iar Viorica Dăncilă a primit 86.279 de voturi. 4.396 de voturi au fost declarate nule.

Klaus Iohannis a obţinut victorii în Deva, Hunedoara şi Orăştie. Viorica Dăncilă a primit cele mai multe voturi în Lupeni, Vulcan, Petroşani şi .

Klaus Iohannis a obţinut cele mai multe voturi în Călan, Geoagiu, Haţeg şi Simeria. Viorica Dăncilă a câştigat în oraşele din Valea Jiului: Aninoasa, Petrila şi Uricani.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în comunele hunedorene: Baia de Criş, Balşa, Baru, Băniţa, Bătrâna, Beriu, Blăjeni, Boşorod, Bucureşci, Bunila, Cârjiţi, Certeju de Sus, Dobra, General Berthelot, Ghelari, Hărău, Ilia, Lăpugiu de Jos, Lunca Cernii de Jos, Luncoiu de Jos, Mărtineşti, Orăştioara de Sus, Peştişu Mic, Pui, Rapoltu Mare, Râu de Mori, Romos, Şoimuş, Teliucu Inferior, Tomeşti, Topliţa, Turdaş, Vălişoara, Veţel, Vorţa, Zam.

Viorica Dăncilă a obţinut mai multe voturi în comunele: Băcia, Băiţa, Brănişca, Bretea Română, Buceş, Burjuc, Bulzeştii de Sus, Cerbăl, Crişcior, Densuş, Gurasada, Lelese, Răchitova, Ribiţa, Sarmizegetusa, Sălaşu de Sus, Sântamaria Orlea, Toteşti, Vaţa de Jos.

Related Posts: