Home HOT NEWS Cum e la Geoagiu Băi

Cum e la Geoagiu Băi

1383
0
SHARE

Ștrandul din Băi este cel mai atractiv loc din stațiune, dar cei care ajung mai târziu aici, în zilele de sfârșit de săptămână, trebuie să țină cont de aglomerația din complex.

Interesante sunt ruinele complexului Germisara, băile termale antice unde în anii 80 au fost descoperite mai multe plăcuțe votive de aur, de pe vremea Daciei Romane.

<

Cascada Clocota a devenit și ea un punct de interes, deși atmosfera din jurul ei nu oferă prospețimea pe care o găsești în jurul unei cascade de munte sau din pădure.

 

Apele termale de la Geoagiu au fost cunoscute încă din vremea dacilor şi a romanilor. În vechea aşezare au funcţionat în urmă cu două milenii „Thermae Germisara“ sau „Germisara cum thermis“, potrivit denumirii latine, iar arheologii au descoperit aici rămăşiţele unei aşezări prospere în Antichitate, apropiate minelor de aur din Transilvania.

GALERIE FOTO DIN GEOAGIU BĂI

În Geoagiu, locul ruinelor castrului roman ce apăra drumurile dintre Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi oraşele Micia şi Apulum, la începutul secolului trecut a fost înfiinţată o staţiune cu rol curativ şi de relaxare, care s-a dezvoltat în deceniile de comunism.

Vara, staţiunea Geoagiu Băi, aflată la cinci kilometri de centrul oraşului Geoagiu, devine unul dintre cele mai aglomerate „sate de vacanţă” din vestul ţării. Anual, în jur de 50.000 de turişti se cazează în hotelurile şi pensiunile din Geoagiu Băi, ridicate în ultimele decenii în jurul băilor termale ale anticei Germisara. În privinţa numărului de vizitatori care rămân peste noapte, oraşul Geoagiu întrece la capitolul turism Hunedoara, Deva şi staţiunile din Valea Jiului.

Continuarea pe adevarul.ro.

Related Posts: