SHARE
  • Mănăstirea Prislop se numără printre locurile istrice atractive din , un județ de top în ce privește obiectivele turistice.

Duminică, mii de oameni au venit la Mănăstirea Prislop. La intrarea în lăcașul din Țara Hațegului, au fost afișate panouri în care li se indica oaspeților săi că purtatul măștii de protecție este obligatoriu. Mulți dintre ei s-au conformat cerințelor reprezentanților mănăstirii, însă alți pelerini nu au dat importanță acestora, chiar dacă au avut de așteptat zeci de minute la coadă, în mulțimea de oameni care a urcat pe aleea cimitirului, spre mormântul duhovnicului.


Duminică, numărul autocarelor care aduc pelerini la mormântul lui Arsenie Boca a fost mai redus decât în lunile de vară, însă câteva sute de mașini au ocupat, de la primele ore ale dimineții parcarea din fața mănăstirii și marginile șoselei Silvașul de Sus – Mănăstirea Prislop. Din cauza aglomerației, s-au format cozi de peste un kilometru de autoturisme parcate, iar polițiștii le-au indicat șoferilor să își lase mașinile până aproape de satul Silvașul de Sus și să își continue drumul spre mănăstire, pe jos.
Mănăstirea Prislop datează din secolul al XIV-lea, iar de-a lungul timpului a fost locul a numeroase evenimente care au intrat în istorie. Locul din Ţara Haţegului a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile favorite ale pelerinilor din toate colţurile ţării datorită călugărului Arsenie Boca, înmormântat aici.

Continuarea pe adevarul.ro.

Related Posts: