SHARE
  • Locul pe care vor să îl vadă cei mai mulți dintre turiștii care ajung în Hunedoara este Castelul Corvinilor. Nu prea știu oamenii la ce să se aștepte, dar sper că o vizită la castel le lasă o impresie bună.

„Ne-am băgat un pic cu picioarele în râul care curge pe sub podul castelului să ne răcorim”, spune o fată de opt ani. Uite un lucru interesant la care poate nu nu ne-am fi gândit ca posibilă atracție turistică.

De la Castelul Corvinilor, mulți turiști vor să se plimbe un pic pe jos, să mănânce și să se mai relaxeze. O vizită la castel poate fi obositoare și pentru că le oferă multă informație. Văd lucruri în stânga și în dreapta, își pun întrebări, fac poze, urcă și coboară trepte. Multe trepte. Sunt multe săli și turnuri de văzut.

<

Și de obicei e mult soare și mai puțină umbră și mult asfalt în jurul castelului. Vara. În jos, spre oraș, trec pe lângă câteva restaurante și localuri cu terasă. Unele interesante. La capitolul mâncare, sunt unele pe care nu le-aș recomanda. Dar sunt și altele decente, cu o atmosferă plăcută, cu prețuri accesibile, cu verdeață.

  • După altă oră petrecută aici, timpul pe care îl mai pot aloca plimbării prin Hunedoara rămâne restrâns. Așa că mulți probabil se vor mulțumi cu o vizită în Centrul Vechi. Locul se află în reabilitare în prezent, dar anul viitor va arăta altfel. Cu siguranță mai bine, ca orice zonă în care se investesc bani mulți pentru a fi pe placul oamenilor.

Clădirile istorice nu sunt cine știe ce, dar pot fi interesante pentru amatorii de fotografii. Apoi este râul Cerna, cu viitoarea promenadă, și Muzeul Fierului – aflat și el în șantier. Și, în fundal, câteva construcții industriale voluminoase, care dau contrast arhitecturii urbane. Pentru imagini bune e bine-venit acest contrast. Poate fi căutat.

  • Despre pavajele din centrul istoric… cărămizi romanice maronii (cine știe ce casă veche s-o fi demolat de au făcut rost de ele 🙂 ) – pot fi adecvate în aspectul noului parc. Zilele trecute a început montarea lor.

VIDEO

Related Posts: