SHARE

Cele mai şocante poveşti din pe care le-am auzit până acum în viaţa mea le-am ascultat azi, spuse în vreo cinci-şase versiuni, bineînţeles, de persoane diferite. Zvonurile unor crime care s-au petrecut în ultimele zile în s-au răspândit cu repeziciune şi au contaminat atâta lume că ajungi să îţi pui întrebarea dacă nu cumva crimele despre care se vorbeşte chiar s-au petrecut. NU.

Câţiva dintre prietenii şi apropiaţii mei, dar şi persoane mai puţin apropiate au ţinut să îmi povestească despre fetele ucise în cimitirul din Valea Seacă, despre cadavrele descoperite în pădurea Ciuperca sau despre craniul unei fete găsit nu ştiu unde, acu două, trei zile. Zvonurile sunt adaptate, forţate, din cauza lipsei de informaţii, a senzaţionalului care ne macină.

Cineva îmi spune că mascaţii cu câinii au scotocit pădurea în căutarea trupului unei fete ucise. de 16 ani sau 13 ani, ce mai contează. Tot oraşul vuieşte. Altcineva îmi povesteşte că una dintre adolescentele dispărute ar fi fost ucisă cu o piatră de cavou, care i-ar fi zdrobit capul. Iar despre criminali, că unul dintre ei ar fi Puşcaşu nu ştiu cum, probabil e vorba de hunedoreanul închis deja pentru viol şi incest, dar din ianuarie, iar omul e condamnat la 15 ani de închisoare. Unii spun că au fost vreo zece criminali, nimeni nu ştie cine şi de ce, poveştile se împleticesc, oamenii aiurează, lumea aleargă după zvonuri şi bînuieli.

Ce să zic… va urma!? Singurele nedumeriri pe care le am despre aceste poveşti este cum de s-au putut răspândi aşa de iute…

P.S.: E.A. Poe.

Related Posts: