SHARE

Se construieşte o biserică pe un teren din curtea şcolii generale nr.8. Au început lucrările şi deja, să zicem, şantierul bisericii stârneşte controverse şi reacţii neaşteptate. Pe scurt, hunedorenii se revoltă din cauza viitoarei biserici înconjurate de terenurile de handbal şi fotbal. Nu toţi hunedorenii, ci doar câţiva, şi o fac mai ales pe Facebook, dar şi în comentariile la textul scris AICI#!

Până la şcoala 8 eu fac cam zece minute de acasă. Am tocit atâtea perechi de tenişi pe terenurile alea, că mi-au rămas o tolbă de amintiri de acolo. Pe terenul în spatele căruia va fi ridicată biserica jucam fotbal la pariu. Toată vara ne strângeam şi jucam… pe bani, nu mulţi, dar aşa, să fie o miză pentru care să ne încrâncenăm.

Locul unde va fi ridicată biserica nu era folosit. Ajungea mingea acolo când trăgeam la poartă şi trebuia să alergăm după ea, să o aducem înapoi. Acum, doamne fereşte să nu spargem geamurile bisericii, dacă o să mai jucăm vreodată acolo.

În afară de teama asta cu geamurile, ar mai fi nervozitatea vecinilor, că vor fi treziţi duminica de clopotele bisericii. Aşa o fi. În rest, ce ar mai putea să deranjeze? Mai nimic, cred eu.

Locul era nefolosit, cum spuneam, nu are rost să ne plângem că, vai, le luăm copiilor terenul de sport. Eu aş interzice orele de educaţie fizică pe suprafeţele alea de beton, uzate, de la şcoala 8. Din păcate, aproape toate curţile şcolilor arată aşa, nimeni nu a mai investit în ele.

I-aş duce pe copii la stadion să alerge pe iarbă sau pe nişte terenuri adevărate. Pe betoanele alea îţi rupi picioarele, gâtul etc. O spun pentru că am jucat mii de ore de fotbal pe betoane, în toate curţile de şcoli din oraş, mai ales la şcoala 11 şi la şcoala 8. Şi mai joc, nu e nicio problemă, dar terenurile ales nu sunt ok pentru elevi. Degeaba ne dăm ochii peste cap când zonele alea depăşite sunt transformate în biserici, că de renovat, de transformat în terenuri adevărate, oricum nu se va îngriji nimeni.
Cam asta poţi păţi la şcoala 8, într-un meci de fotbal cu prietenii!

Related Posts: