SHARE

Am fost ocupat zilele trecute şi nu am mai scris despre unul dintre subiectele mele mele preferate, fotbalul. Sunt mare fan: merg la meciuri (fără seminţe, din păcate, deci nu mă pot considera un microbist de clasă), dau bine în minge (am genunchii tot o vânătaie, cicatrice, cusătură etc.), mă uit la meciuri (dar nu bag la pariuri, ceea ce clar mă califică drept un microbist de mâna a doua, dar tot microbist) şi nu ţin cu Steaua. Aşadar să zicem că mă pricep la . Şi totuşi, dap… nu mi-am mai găsit timp să scriu aici. You know, zilele libere!

Uite, de exemplu, a fost o victorie convingătoare a echipei FC Hunedoara, 3 – 0 la Turda, şi eu am ratat subiectul. Scor de neprezentare ;), dar puteam să fac un efort de imaginaţie şi să mă gândesc la tribunele pline, la gazonul verde şi evident la spectacolul oferit de hunedoreni. Am avut însă alte planuri.

Dar …merg data viitoare la meci şi va ieşi o cronică de zile mari. Neapărat o să scriu că au asistat circa 2.000 – 3.000 de suflete :). Am văzut că oamenii s-au supărat că de ce s-a scris pe nu ştiu unde că la meciul trecut au fost vreo 600 – 700 de oameni, când de fapt erau vreo mult mai mulţi. Eu încă am dat că au fost 500, aşadar mă pot număra şi eu printre ăia care aduc deservicii de imagine echipei FC Hunedoara şi nu mai vin investitorii, că cică sunt prea goale tribunele. Deci 2.000 – 3.000 rămâne, să amintească măcar de vremurile lui .
Şi o să scriu că suntem în liga x, dar echipa joacă fenomenal. Arbitrul e de vină uneori, dar se întâmplă.

Arbitru ăla, nu ştiu care, de a tras şi cu Olimpia şi de aia ne-au bătut cu 1 – 0, acum vreo două meciuri. Bine, recunosc, aici am scris o chestie care a supărat o grămadă de oameni. Un jucător a pus mâna pe minge sau, hai, l-a lovit mingea prin ultimele secunde ale meciului şi a rezultat 11 metri şi gol, iar eu am scris că a fost “ceva” cu meciul ăsta. Nu mai explic din nou, a fost un text ironic, dar bineînţeles că nu a fost blat. Însă nu poţi să faci asta în minutul 92 şi să nu ai nicio reacţie de protest. Cum să fii aşa apatic când faci un henţ discutabil în careu, în ultimul minut, cum să rămâi şocat şi atât. Asta ca să nu spun ce s-a întâmplat apoi în vestiar. Cineva trebuie să le explice fotbaliştilor de la FC Hunedoara că după o înfrângere sunt nevoiţi să îşi asume criticile, să se gândească la ce au greşit şi gata, trec peste asta şi merg mai departe, mai motivaţi poate, deşi/că e doar un meci într-o ligă care nici nu se vede pe hartă.

Iar lecţiile de jurnalism, ameninţările, silenzio stampa, victimizările, toate aceste lucruri parcă nu îi prind.

Mai departe…. FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

Related Posts: