SHARE

Mi s-a părut ciudat să văd atâţia oameni în centrul Hunedoarei, la inaugurarea unei arteziene. M-am gândit că hunedorenii duc lipsă de entertainment şi poate de aia sunt prezenţi în număr mare la fiecare eveniment de acest fel, chiar dacă nu are niciun fel de relevanţă pentru oraş. Adică ai putea zice: aşa, şi, a fost inaugurată o arteziană, şi? Ar fi subiect numai pentru jurnalele alea tv, în fine… eu le cântăresc pe toate ca subiecte sau nu.

M-a mirat îmbulzeala de la fântână. Oamenii sunt dornici să se întâmple ceva, orice, să îi scoată din amorţeală. Pentru că vine toamna şi devine iar dormitor comun.

O să vină serile alea plictisitoare… când oraşul revine la tristeţea bacoviană din anii trecuţi. Nu e de mirare că în Hunedoara sunt atâtea baruri. Ce să faci seara, toamna.

Ciudat e că avem un castel care pare rupt de oraş – comunitatea nu gravitează în jurul lui aşa cum se întâmplă în alte părţi. De vină poate au fost cei care l-au înconjurat cu uzine, fabrici şi funiculare, care au construit în jurul lui o zonă sinistră în care să-l ascundă, când puteau să nu o facă, o zonă industrială prăbuşită acum cu totul.

Related Posts: