SHARE

IMG_0202Au fost unele zile, nu spun/ştiu câte, dar kilometrajul maşinii mele arată peste 80.000 (nu zile, kilometri), în care la finalul lucrului m-am luat şi m-am dus cu maşina unde am văzut cu ochii, căutând tot felul de subiecte, uneori întrebându-mă dacă are rost să cheltui benzina aia aiurea, în căutare de ştiri. De multe ori nici nu au mai ieşit.

Alteori a trebuit să mai bat încă o dată drumuri de zeci de kilometri, pentru ca, să zicem, documentarea să fie cât de cât completă. Din aşa “excursii”, destul de costisitoare de altfel, m-am întors acasă pe noapte, rupt de obosit. Şi m-am apucat de scris, de făcut galerii foto, video şi aşa mai departe. La câteva minute după ce am publicat materialele, bune, proaste, cum or fi fost, le-am văzut preluate cu copy-paste şi puse pe alte site-uri, sub semnăturile altora.

Deci mie îmi ia o zi să documentez un reportaj şi alţii le fac în 30 de secunde. Mă irită şi mă amuză în acelaşi timp situaţia asta: să munceşti o zi pentru un reportaj, să mergi de colo – colo, crezând că faci o mare şmecherie, să scrii apoi tot stresat, sperând că lucrurile alea pe care le scrii or să sune frumos şi or să fie înţelese de cine vrei tu, şi în final să îţi vezi textul, pentru care te-ai chircit atâta, semnat de altul! 🙂

Related Posts: