SHARE

Celebrul festival al tineretului se apropie de final şi cred că ar fi mai bine ca în anii următori să nici nu mai fie organizat. Mie îmi sunt de ajuns Zilele Hunedoarei şi care mai sunt, mai ales evenimentele de la castel. Festivalul Tineretului va avea loc şi în 2016, evident, pentru că luna mai precede alegerile locale. Poate a fost şi anul acesta, în ansamblu, un eveniment de succes. Dar mie nu mi s-a părut chiar aşa şi cred că în oamenii ar trebui să se orienteze şi spre alt fel de entertainment, fără atâtea bâlciuri, maşinuţe şi concerte.

Dincolo de aprecierile mele subiective despre festival, aş vrea să descriu un pic atmosfera pe care am descoperit-o la festival.

<

În prima zi, spre seară, terasele erau destul de aglomerate, iar oamenii se înghesuiau prin faţa tarabelor şi a parcului de distracţii. Mai puţini erau în faţa scenei. M-a amuzat că erau multe corturi unde se vindeau suveniruri şi cărţi religioase, iar la unul dintre ele oamenii au pus muzică preoţească. Peste drum, cântau celebrii indieni din Peru / Micro 7 iar ceva mai încolo amalgamul de manele. Ce lipsea erau tarabele cu casete, dar, desigur, astea sunt doar o amintire.

Sâmbătă seara, era aproape pustiu în zona maşinuţelor, în afara unui box înconjurat de o mulţime de gură cască. Deci, la boxul ăla stupid dai un leu sau doi unuia să te lase să dai un pumn într-o minge, ca apoi să îţi afişeze un număr. Cică pe măsura puterii cu care loveşti bila. Şi toţi proştii se uită la tine. Dai 10 lei, te lasă omul să loveşti beşica de 10 ori, asta dacă nu s-a scumpit. În rest, teatrul a rămas la fel ca anii trecuţi, doar actorii s-au mai schimbat.

Related Posts: