SHARE

Slăbuţ… Cuvântul acesta rezumă activitatea politicienilor din judeţul , în cei trei ani scurşi de la alegerile locale şi în cei doi ani şi jumătate de la cele parlamentare. Dincolo de acest rezumat cuprinzător :), mă gândesc că, iată, mai e doar un an până la alegerile pentru primărie şi Consiliul Judeţean şi ceva mai mult pentru a ne alege noii parlamentari de Hunedoara.

E incredibil cum societatea (civilă), presa etc. îşi schimbă atitudinea în preajma alegerilor. Lumea politică, la fel. Eu o spun de pe acum, pentru că ştiu că aşa va fi: nu mă interesează cine ce iese, nu sunt prieten cu niciun politician şi nu mai am aşteptări de la nimeni. Nici nu am avut.

Atâta doar, îmi pare rău că uneori mă apucă lehamitea când văd cum mai ales înaintea alegerilor, dar şi la modul general, unii dintre jurnaliştii judeţului sau aşa-zişii reprezentanţi din societatea civilă de care spuneam se transfigurează.

Cât de grotesc poate fi să înjuri, de exemplu, pentru aproape patru ani un politician şi apoi, pe ultima turnantă, să devii prieten cu el, să îl reevaluezi. Ar merita făcut un studiu de caz pe tema asta.

Related Posts: