SHARE

Aproape 400.000 de lei vor fi alocaţi de Consiliul Local pentru a finanţa diverse evenimente care vor avea loc în oraş în perioada următoare – să le zic legate de Hunedoara. Sumele se adaugă altor sute de mii de lei folosite pentru alte festivaluri.

Acum, de exemplu, va avea loc un carnaval medieval, pentru care se alocă 250.000 de lei de la bugetul local. Dacă va ploua, festivalul va fi aproape compromis. Apropo de carnavalul medieval, îmi amintesc că anul trecut am fost la el, dar am ajuns târziu, la fel ca alţi zeci de oameni, iar poliţiştii locali nu ne-au mai lăsat să intrăm în curtea castelului, pe motiv că nu era loc. A fost un exces de zel din partea lor, pentru că hunedorenii care aşteptau la poarta de intrare în grădina castelului nu ar fi încurcat pe nimeni. În fine, despre ce s-a întâmplat atunci am mai relatat. 50.000 de lei sunt alocaţi pentru nunta de aur, adică vor fi premiaţi cei care au sărbătorit anul acesta 50 de ani de căsnicie. Va fi şi o mică petrecere la castel, probabil, la care vor fi invitaţi pensionarii. Am văzut cum a fost anul trecut, cu cârnaţi şi fasole, cu festivism. Am numărat nouă evenimente pentru care se alocă bani de la bugetul local. Am scris despre ele AICI,

Nu mă prea interesează ce bani se alocă aiurea pentru tot felul de festivaluri şi zile în care hunedorenii sunt invitaţi să petreacă. Mi-am plătit impozitele, amenzile şi taxele şi aş fi vrut ca banii pe care i-am depus la primărie, pentru că se presupune că administraţia locală poate face mai multe cu ei pentru oraş decât noi, să fie folosiţi într-un scop mai productiv.

Dacă mai crede cineva că binele Hunedoarei atârnă în vraja unui carnaval medieval sau în pomenile pregătite pensionarilor atunci suntem condamnaţi.

Aceste evenimente finanţate la greu de la bugetul local sunt o carte necâştigătoare pentru administraţia din Hunedoara, care astfel îşi arată limitele. Dau numai câteva exemple, care îmi vin acum în minte, despre ce se poate face în Hunedoara cu 400.000 de lei, lucruri pe care le cred eu – dar admit că mă pot şi înşela – mai utile pentru comunitate: wireless în parcuri, skate-park, pistă de biciclete, parc pentru copii, teren de sport, renovarea unei şcoli. Din păcate, se pare că reţeta elecorală câştigătoare este încă reprezentată de cadourile gălăgioase, de parcă nimeni nu vrea să se gândească la viitorul acestui oraş tot mai părăsit.

Related Posts: