SHARE

E mare diferenţă între declaraţia dată de Vasile Şalaru şi mesajul Adelinei Priscila, fata din Densuş care a tăiat lemne pentru mama ei.

“Elevii noştri nu sunt învăţaţi să calce frumos pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, dovedind cultură prin ceea ce citeşte, prin limbile străine pe care le vorbeşte şi cred că este o latură a învăţământului românesc care a fost total neglijată şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension. Mai în glumă mai în serios, eu cred că spatele drept, pieptul bombat şi privirea înainte contează mai mult. Şi optimismul îl ajută pe tânăr să privească altfel viaţa şi să treacă mai cu uşurinţă peste orele de matematică şi fizică, ce aduc tristeţe. Instrucţie în şcoală se face de foarte bună calitate. Dar cred că partea pe care ar trebui să instistăm pe latura educaţională, în acea oră de consiliere””, a declarat Vasile Şalaru, înainte de a trebui să îşi dea demisia pentru că ar fi spus şi că “Dosul în spate, pieptul bombat şi să leşine băieţii”. Din păcate, ultima declaraţie nu am găsit-o înregistrată, dar sunt sigur că a existat, pentru că Livia, autoarea articolului “ofensator” e un om corect. Eu nu am fost la conferinţa respectivă, ţinută la aşa-zisul sedu al aşa-zisului partid, dar am fost la cea care a urmat, de la Inspectoratul Şcolar , unde omul a vorbit 20 de minute. Mi s-a părut de bun simţ, dincolo de liimbajul colorat de moldovean, iar ce a spus, ca om – nu ca secretar de stat, mi se pare rezonabil. La ce am auzit eu, mă refer. Oricum omul nu ţinea de scaunul lui de secretar de stat, se vedea clar din cele afirmate. Deci, spatele drept, pieptul bombat şi optimism… 🙂 Cred că are dreptate. Mai multe AICI!

Acum aş vrea să trec la subiectul meu preferat, cel al fetei care a spart lemne şi a făcut-o bine, Priscilla Adelina. Articolul pe care l-am scris despre ea cu tot cu video are în jur de 80.000 de afiţări. Când i-am spus că vreau să scriu un articol despre ea, văzând videoclipul în care s-a filmat la spart lemne, m-a întrebat dacă glumesc. Am avut un feeling legat de subiect. E bine să ai aşa feelinguri. Mă uit foarte des la afişări şi cam ştiu ce subiecte fac şi care sunt cele care, oricât m-aş zbate, nu le e dat să intereseze lumea.

De exemplu, zilele trecute, m-am trezit că m-a prins noaptea şi ploaia pe munte, într-un loc pustiu, întorcându-mă de la un subiect în care am crezut. Da, şi fata care sparge lemne e un subiect în care am crezut. Dar dincolo de afişări şi de subiecte, e mesaj puternic în toată simplitatea acestui gest: o fată care sparge lemne. Mesajul e că frumuseţea şi bogăţia adevărată după care tânjim se ascund în lucruri simple.

Related Posts: