Home human stories Poliția – politică

Poliția – politică

476
0
SHARE

Ce rezultă când alături Poliția cu Politica? În anii ´50 rezulta Poliția Politică – o instituție „respectabilă” în acele timpuri, atât de respectabilă încât „dușmanilor poporului” le tremura carnea de pe ei la auzul ei. Acum vremurile s-au mai schimbat și sper ca alăturarea asta să nu mai producă astfel de efecte. Oricum, e interesant cât de mulți foști polițiști au luat în ultima vreme drumul politicii și s-au înscris în partide. Trei în județul în ultimele zile, dar presimt că mai urmează. Alții sunt de multă vreme. Treaba lor… dacă pot ajuta la propășirea societății e și mai bine.

Dincolo de uimirea mea personală, e de remarcat că foștii polițiști pornesc în politică și cu câteva avantaje pe care nu și le-ar permite un om obișnuit. Sunt încă în putere și au venituri bune, chiar dacă ele provin din pensii. Așadar nu prea duc grija banilor, cel puțin nu în comparație cu vreun angajat la „privat”, îngrijorat că trebuie să muncească până la 70 de ani, să nu moară de foame, îngrijorat că poate nici nu mai apucă pensia.

Proletarul ce politică să mai facă, pe burta goală? Are noroc dacă intră în ultimele rânduri ale partidelor, la munca de jos. Cel mai important avantaj sunt însă relațiile și informațiile. Se spune în popor că e bine să fii prieten cu „domnul polițist”, pe care îl știe lumea și care la viața lui a cunoscut multă lume – unii mai bine decât ne putem imagina. De aia probabil se și îngrămădesc partidele la astfel de achiziții. În rest, cum ziceam, treaba lor… 😃🤗🦖😱⚽️🏋️‍♀️🤺🦄😇🤕🤗

Related Posts: