SHARE

Prima treaptă a unei rachete care ar fi fost lansată, cel mai probabil, în decembrie 1989 de la Unitatea Militară antiaeriană din Vadu Dobrii, a fost scoasă la iveală, luni, cu ajutorul pompierilor, de la circa 10 kilometri de fosta unitate militară de rachete din Munţii Poiana Ruscă.

GALERIE-FOTO

Descoperirea „relicvei” militare a fost făcută de câţiva localnici din comuna Lunca Cernii de Jos. Doar o mică parte din obiect era vizibilă, printre tufişuri, pe o colină din satul Negoiu (comuna Lunca Cernii de Jos). Pe baza unor informaţii oferite de oamenii din zonă, am ajuns la faţa locului şi am găsit fiarele îngropate aproape în întregime în pământ. Am sunat la 112 și am anunţat autorităţile despre posibila descoperire a ceea ce părea a fi corpul unei rachete cu diametrul de peste 50 de centimetri şi cu o lungime de circa doi metri, adânc înfipt în colină.

 

Luni, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului și au cercetat piesa. O parte din ea a fost dezgropată manual, însă date fiind volum şi greutatea sa, carcasa nu a putut fi extrasă din pământ.

Contnuarea pe adevarul.ro.

Related Posts: