SHARE

Noiembrie mi-a părut dintotdeauna o lună destul de tristă. E perioada aceea în care încercăm să ne obişnuim cu întunericul ce ocupă tot mai mult din orele serii, cu frigul de afară, cu cenuşiul care stăpâneşte aproape toate peisajele zilnice întinse în faţa ochilor noştri. Luna în care o să începem să ne dăm seama că vom simţi scumpirile la gaz şi că o să trebuiască să adăugăm cheltuielilor curente şi factura la căldură.

Nu am auzit până acum pe nimeni să se laude cu cât de mult îi place luna noiembrie. Mai ales în oraşele noastre mohorâte, adormite de toamnă şi de vremea rea. Nu ai ce face în noiembrie decât să aştepţi sărbătorile de iarnă. Dar, cred că ar trebui să fim mai optimişti. Avem şi motive de bucurie, putem să ne agăţăm de ele la nevoie.

În primul rând, aproape a trecut şi anul acesta de criză, un an epuizant căruia totuşi i-am supravieţuit cei mai mulţi dintre noi. În câteva săptămâni n-o să ne mai stea gândul decât la sărbători. Vin ninsorile şi oricât de mult ne-ar încurca şi ele, o să găsim în strălucirea lor măcar un strop de linişte. În noiembrie, încă mai avem timp să facem lucruri dintre cele pe care le-am plănuit pentru tot anul şi de care am uitat apoi sau le-am abandonat.

Mai avem, aşadar, speranţe pentru nerealizările noastre. Mai putem face câte ceva pentru a salva aparenţele lui 2013. Iar dacă nu o să se întâmple nici asta, în toată atmosfera de sărbătoare a lunii decembrie putem uita de eşecuri şi ne putem reporta planurile rămase pentru anul viitor. Continuarea AICI!!

Related Posts: