SHARE

Gata, vine , de fapt mai e ceva vreme până când ne putem spune La mulţi ani! unii altora, aşa cum zile întregi de la Paşte ne salutăm cu Hristos a Înviat! Vine 2013, putem începe numărătoarea inversă de pe acum, aşa cum ne place să spunem că am furat startul sărbătorilor de iarnă şi am aprins luminiţele în oraş, şi am împodobit ce mai era de împodobit pe străzile lui. Ne putem face de viitor, că e vremea lor, ne putem gândi la prima de Crăciun, la zilele libere dintre Crăciun şi Anul Nou, la un 2013 care sună a ghinion şi pe care o să îl începem într-o stare de mahmureală, probabil.

Într-una din zilele astea de iarnă, de sfârşit de , o să ne imaginăm că tragem linie, o să scormonim printre amintiri pentru a vedea ce am realizat anul ăsta şi dacă merită să ne prefacem satisfăcuţi sau dezamăgiţi. O să ne numărăm prietenii care au mai rămas, o să ne calculăm datoriile care s-au adunat, o să ne amintim câteva dintre lucrurile care ne-au făcut fericiţi şi gata… 2013!

Parcă văd şampania deschisă la 12 noaptea şi artificiile, şi apelurile alea telefonice către familie şi prieteni  şi mesajele de la mulţi ani, şi apoi cele câteva dorinţe puse în gând pe fugă, înainte de a reintra la petrecere.

2013… habar nu am unde o să mă prindă sfârşitul lui, nici nu contează acum, nici nu mai îmi fac planuri, ca anul trecut, când pe vremea asta îmi doream să fiu, la intrarea în 2013, la acelaşi loc de muncă, ori ca acum doi ani când voiam să mă găsesc tot la ads şi la final de 2011. La cât de mult s-a prăbuşit presa până în ziua de azi nici nu ştiu cât de ok e să îţi doreşti să mai rămâi în câmpul acestei munci onorabile. Tot mai puţini vor asta… entuziasmul se erodează în faţa grijilor de zi cu zi. În rest, e ok, trebuie să fim senini chiar dacă anul se numeşte 2013 şi suntem superstiţioşi în faţa ghinionului, care oricum ne pândeşte, chiar dacă nu spargem oglinzi şi chiar dacă trăim cu conştiinţa împăcată :).

Related Posts: