SHARE
În Cluj sunt construite vreo sută de clădiri de locuințe pe an, iar în Deva oamenilor li se oferă cu mândrie circul din jurul tăierii unei panglici la câte un bloc – două de locuințe sociale, în vreme ce în este așteaptă cu înfrigurare inaugurarea unui . Raportul investițiilor e cam la fel… 100/1 – 2.
Politicienii noștri trag aer în piept să ne spună, ori de câte ori au ocazia, despre „un nou început” (de câte ori să o tot luăm de la zero?) și despre „o altfel de administrație” (s-a schimbat ceva?), iar funcționarii vorbesc (complici) despre greaua „moștenire”, în ce oftează după vremurile în care Deva și Hunedoara arătau mai mult a orașe. Județul a ajuns pe mâna unor personaje care trăiesc într-o lume lipsită de griji și sunt nepăsătoare față de cei din jur.
Nimic nu au făcut în doi ani, poate în afară să își mărească salariile, dar, ne spune șeful Consiliului Județean, petecirea pe câteva sute de metri a șoselei spre Lacul Cinciș este „un exemplu de bune practici”. Ca și cum ar fi o mare realizare pentru toți cei care ne-am plâns ani în șir de drumul ăsta, însă e doar o scamatorie. Nu sunt pentru mai mult… Și trec anii și politicienii tot or să ne spună „gată, bă, acum o luăm de la început, de data asta e pe bune”, și noi, dacă nu o să ieșim prea des în lume, să vedem cum se petrec lucrurile în jur, cum ratăm toate starturile posibile și cum rămânem în urma altor orașe… o să rămânem cu ei.

 

Related Posts: