SHARE
  • În anii 90, medievală din Hunedoara era sufocată de construcţiile industriale ale combinatului siderurgic şi acoperită de „cerul purpuriu” – norii de praf şi noxe proveniţi de la coşurile de fum ale uzinelor.

Peter de Graaf a relatat despre experienţa trăită în Hunedoara post-comunistă într-un reportaj cu titlul „Este acesta cel mai bizar loc din lume pentru un castel?”, publicat pe blogul său ramblings.nz.

GALERIE FOTO CU IMAGINILE LUI PETER DE GRAAF ÎN HUNEDOARA

  • „Ar trebui să fie unul dintre cele mai perfecte medievale din Europa. Se întinde peste un afloriment stâncos, accesibil doar printr-un pod îngust de piatră, deasupra unei prăpastii adânci. Zidurile sale de nepătruns, meterezele cu creneluri şi amestecul de turnuri gotice pline de fante de săgeată trebuie să fi băgat frica chiar şi în inimile celor mai curajoşi atacatori. Castelul a fost construit în secolul al XV-lea, la ordinele unui stăpân feudal din Transilvania, o regiune legată de neşters în mintea occidentală de vampiri, conţi şi castele. Mai târziu, proprietarii au adăugat cercevele din piatră sculptate delicat, balcoane şi săli de banchet magnifice. Legenda spune că acest castel a servit chiar drept închisoare pentru Vlad Ţepeş – Dracula, prinţul român care a inspirat un roman din secolul al XIX-lea şi a dat naştere unui întreg gen de de groază.

Continuarea pe adevarul.ro.

Foto: Peter de Graaf / .nz.

Related Posts: