SHARE

Cum se apropie alegerile, cum răsar merlinii, brucanii, vasilicii și babavangii de cafenele din cu previziuni electorale.

Și în Deva sunt mulți pe vremea asta, ca bondarii (dar mai puțin utili decât bietele insecte) și nici acolo nu prea scapă lumea de bâzâitul lor. Ășadar analiștii (dacă ai Facebook pe telefon, bani de cafea la terasă și n-ai program de muncă, te faci analist politic – gata) ne dezvăluie pe Net, deși nu le cere nimeni părerea, că: „știu eu cine iese primar/parlamentar”, sau… „eu dacă aș fi primar, parlamentar sau vreun șefuț acolo”, ori… „o să vă anunț eu cui îi dau votul”, ori… „eu ce mă mai pricep la politică, eu am relații, cunosc lume…”, ori „ăla e pe primul loc, ăla pe al doilea, ăla pe al treilea” etc.

Desigur, opiniile lor sunt foarte utile, ca un TikTok, dar niciunul nu ni le-ar împărtăși dând cu mătura prin fața blocului, adunând gunoaiele de pe alei, după vecinii lor – care probabil sunt și ei un fel de analiști (dar din ăia pe partea cu toaletări, deszăpeziri, proiecte și fotbal), tăind iarba și gardul viu sau văruind pomii de la scară.

Cum să îi pui pe „teoreticieni” la muncă… Toți să stea numai călare pe terase și să ne încânte pe Facebook cu prevestiri electorale – bine că s-au deschis terasele, Doamne ajută să nu dea covidul în ele că rămânem fără analiști și nu mai știm cine iese primar și cui o să îi plătim salariul „modest” de politician.🇦🇩🤗😊🦄🤺😱👽🤡

Related Posts: