SHARE
  • Bugetarii hunedoreni defilează în aceste zile prin orașe întru bunăstarea alegătorilor.

😔Toți cu serviciul pe la stat, de la mic la mare, toți în concediu de boală sau de odihnă, bineînțeles, pe care l-au luat pentru a face politică și care le-a picat numai bine după vacanța de vară și după cea de Covid. În toate pozele vesele de grup cu oameni în campanie rar vezi vreun nebugetar rătăcit prin mulțimea de politicieni și aspiranți. Sau vreunul care nu are afaceri cu statul și cu politicienii, vreun interesat numai de binele comunității.

Toți ne-ar spune că viața e grea și la buget, își plâng oamenii de milă în draci, plâng și pe umărul nostru dac-or mai avea lacrămi. Dar uite că, totuși, chiar și pe criza asta, a dat bunul Dumnezeu ca bugetarii din politică să își poată permite azi să pună la partid, ca la fondul clasei, unii – zeci de mii de lei, alții – sute de mii de lei, pentru promovare și candidaturi la consilii și primării. 🤔😱Campania electorală este, până la urmă, marea lor bătălie pentru funcțiile nebătute în cuie. Restul contează mai puțin.

Ție, pălmaș la cablaje și prin fabricile modeste din județ, care te stresezi cu gândul la ziua de salariu și la orele suplimentare, la munca de noapte, îți arde de așa ceva? Ție, pensionar care stai de pază la amărâta de pensie și te stingi de dorul copiilor și nepoților plecați de multă vreme în alte țări la muncă – îți mai pasă la „proiectele” lor pentru cetățeni? Tu, părinte care te bagi în datorii până în gât ca să le poți purta de grijă copiilor și să le oferi educație, știind că peste ani vor trebui să plece și ei să își facă rost prin alte zări, mai ești în stare să te bagi în politică, să fii sluga unor șefi obscuri de partide în speranța că te-or milui cu vreo funcție pe undeva? Sau, tu, bătrân uitat de toată lumea de prin satele depopulate ale Hunedoarei, care te temi că o să mori singur, o să crezi în pliantele electorale pe care ți le vâră prin gard?

Sper să nu spulber iluziile nimănui, dar peste câteva zile, după alegerile locale, nu va fi niciun nou început, așa cum ne spun politicienii. Să avem grijă de noi, să muncim mai mult, dacă putem și avem unde, să nu așteptăm „salvarea” de la oameni. 👀🤗👍

Related Posts: