SHARE
  • Au trecut patru ani în care conducerea Consiliului Județean a avut o prestație extrem de slabă. Atât de slabă încât niciunul dintre cei trei foști șefi ai instituției nu a mai candidat la Consiliul Județean. Nici măcar pentru un post de consilier, dacă nu mă-înșel.
Se puteau atrage fonduri de la Guvern, fonduri europene, granturi SEE, fonduri la Compania Națională de Investiții etc. pentru modernizarea unor județene, pentru renovarea unor spitale, cămine de bătrâni, centre pentru copii, pentru reabilitarea unor monumente istorice, muzee, pentru ce mai vreți voi. Consiliile Județene din alte județe au putut să facă asta, în județul Hunedoara, ne-au miluit cu promisiuni.
Ne mințeau acum vreo patru ani că vor moderniza zece șosele turistice din județ. Mega-proiecte, ce mai…. După patru ani drumurile „turistice” au rămas pline de gropi, pline de gunoaie, ocupate de bălării, toate degradate. Nici măcar să tundă iarba de pe marginea lor nu s-au mai agitat.
Altele drumuri, gen Ghelari – Bunila, Dobra – Bătrâna, Boșorod – Cioclovina au rămas de pământ, deși chiar nu era greu să le dea un strat de asfalt, să nu îi mai înjure lumea ani în șir. Oricum, foarte slăbuță prestația foștilor șefi din CJ… cu puține realizări (drumul Hunedoara – Călan, drumul din Parâng, Castelul Nopcea și alte câteva investiții). Și pe ce grămezi de bani au prestat… Dar nu am nicio așteptare de la cei ce le vor urma la „butoane”.
În imagine se poate vedea o șosea „turistică”. Drumul Județean spre Peștera Cioclovina și spre Cetatea Dacică Piatra Roșie – două dintre cele mai valoroase obiective turistice din vestul țării. Oare cum va arăta peste 4 ani?

Related Posts: