SHARE
  • S-au încheiat alegerile parlamentare și cred că ar trebui să ne punem mai puține speranțe în politicieni, oricare ar fi ei, și mai multe în noi. Până la urmă, noi suntem cei care ne decidem soarta.

Nu putem aștepta ca alții să ne facă viața mai bună sau să ne scape de datorii, să ne scoată din mizerie. Chiar dacă unii au promis asta. Nu o vor face. Îi cunoaștem – politicienii sunt rezultatul a ce a produs societatea românească: educația din familiile de români, instruirea în școlile românești, apucăturile românilor.

<

Vrem o viață mai bună?

Dacă vrem să nu murim cu zile în spitale ar trebui în primul rând, să avem mai multă grijă de noi și de cei dragi nouă, încât să nu ajungem prea des în ele. Să trăim mai sănătos, pentru că nu ne obligă nimeni să mâncăm și să bem toate mizeriile, nu ne interzice nimeni să facem sport și să fim curați la trup și la suflet.

Dacă vrem orașe mai curate, poate ar trebui să le facem noi așa. Măcar să ne adunăm gunoaiele de sub pervaz. Nu vor veni politicienii să ne strângă mizeria pe care o facem.

Dacă vrem locuri de muncă mai bune, ar trebui să ne instruim noi mai mult, să muncim mai mult – dacă putem, în loc să ne plângem că suntem persecutați, că alții duc mai bine, în loc să ne pierdem timpul pe rețelele de socializare. Nu vor veni, bineînțeles, politicienii – chiar și cei pe care i-am votat – să ne recompenseze cu joburi.

Așadar, să nu întindem mâna către ei, ca să trăim apoi cu dezamăgirea că nu am ales pe cine trebuie sau că oamenii care nu au fost aleși de noi duc țara de râpă. Să nu ne consumăm energia pe ei pentru că adesea ne facem mai mult rău.

Related Posts: